My Favorite Restaurants in Savannah

Hello world,

Being a coastal city, Savannah is home to the freshest seafood. Most of the places that we visited have different styles of cooking from each other but the quality was amazing across the board. The food is budget-friendly and perfect for all of my foodies. Check out my last blog for a full day itinerary for Savannah, and continue reading for all of the delicious food.

Là một thành phố ven biển, Savannah là nơi có hải sản tươi ngon nhất. Hầu hết những nơi mà chúng mình đã ghé thăm đều có phong cách nấu ăn khác nhau nhưng chất lượng thì tuyệt vời. Thức ăn thân thiện với túi tiền và hoàn hảo cho tất cả các tín đồ ăn uống của Linh. Check out blog cuối cùng của tôi để biết hành trình cả ngày cho Savannah và mình mời bạn tiếp tục đọc tất cả các món ăn ngon.

Price Range: $

Bernie’s Oyster House

Credit: Linh’s Journal

Located by river street, this cozy bar is home to the best oyster deal I’ve ever come across. If you are an oyster fanatic like me, you will get the most bang for your buck.

A dozen oysters was around twelve dollars, while a whole bucket of oysters is around thirty-two dollars, depending on the market price. They have another location in Tybee Island, where the quality is the same. Between both locations, we went through three buckets of oysters.

Nằm bên đường ven sông, quán bar ấm cúng này là nơi có ưu đãi về món hàu ngon nhất mà mình từng đi qua. Nếu bạn là một tín đồ của hàu như Linh, bạn sẽ nhận được nhiều nhất cho khoản tiền của mình.

Một phần 12 con hàu là khoảng 12 đô la, trong khi cả một xô, khoảng 35 con hàu là khoảng ba mươi hai đô la, tùy thuộc vào giá thị trường. Họ có một địa điểm khác ở Đảo Tybee, nơi có chất lượng như nhau. Giữa cả hai địa điểm, bọn mình đã đi qua ba xô hàu.

Savannah Seafood Shack

Credit: Linh’s Journal
Credit: Linh’s Journal

We came during lunchtime on our first and last day visiting. Their menu is packed with flavors with seafood boil, po-boys, tacos, and seafood cones. You can order a seafood boil that comes with shrimp, potatoes, corn, and sausages. We order additional clams and crawfish, all sold per pound.

Most of the seafood boil restaurants I’ve been to in Charlotte always skipped on the sausage, so we were amazed at how much they gave us. Even with a thorough coating of sauce, you can still taste the sweetness of the seafood.

Chúng mình đến vào giờ ăn trưa vào ngày đầu tiên và ngày cuối cùng. Thực đơn của họ đầy hương vị với hải sản luộc, po-boy và taco. Bạn có thể gọi hải sản luộc đi kèm với tôm, khoai tây, ngô và xúc xích. Mình đặt thêm ngao và tôm đất, tất cả đều được bán theo pound.

Hầu hết các nhà hàng hải sản luộc mà tôi từng đến ở Charlotte luôn bỏ qua món xúc xích. Nhưng ở đây họ cho rất nhiều. Ngay cả khi được phủ một lớp nước sốt kỹ lưỡng, bạn vẫn có thể cảm nhận được vị ngọt của hải sản.

Wright Square Cafe

Credit: Linh’s Journal
Credit: Linh’s Journal

We happened to stumble across this cute cafe after a long walk. They offer a vast amount of sandwiches, chocolates, and quick bites. What caught my eyes was this rich and decadent chocolate tart, and it was flourless. Yes, you read it right, FLOURLESS. Every bite was packed with delicious chocolate that will satisfy your sweet tooth.

Chúng mình tình cờ bắt gặp quán cà phê dễ thương này sau một hồi dạo chơi. Thực đơn có bánh mì sandwich, đồ ăn nhanh va nhiều loại sô-cô-la. Điều thu hút sự chú ý của mình là chiếc bánh tart sô-cô-la đậm đặc và không có bột mì này. Vâng, bạn đọc nó đúng, không có bột mì. Mỗi miếng bánh đều được bao bọc bởi sô cô la thơm ngon sẽ làm hài lòng những bạn nào thích ăn ngọt.

Price Range: $$

The Grove

We stopped here for lunch on our second day here. It is located downtown, so after parking, you can take a short stroll here. You can choose to sit in the main restaurant area or the rooftop, but beware that the rooftop does come with a smaller menu.

I got the fish taco and a side of jalapeno fries. The fish was fresh, topped with corn picadillo, which added an interesting texture. My favorite was the fries, the jalapeno sauce had a hint of smokiness and sweetness that helped to break the lightly salted fries.

Credit: Linh’s Journal

Chúng mình dừng lại ở đây để ăn trưa vào ngày thứ hai. Nó nằm ở trung tâm thành phố, vì vậy sau khi đậu xe, bạn có thể đi dạo một đoạn ngắn đến đây. Bạn có thể chọn ngồi ở khu vực nhà hàng chính hoặc tầng thượng, nhưng hãy lưu ý rằng tầng thượng có thực đơn nhỏ hơn.

Mình chọn món taco cá và một phần khoai tây chiên jalapeno. Cá tươi, phủ một lớp picadillo ngô, tạo thêm một kết cấu thú vị. Tôi thích nhất là khoai tây chiên, nước sốt jalapeno có một chút mùi khói và vị ngọt giúp phá món khoai tây chiên mặn không ngán.

Price Range: $$$

Old Pink House

The dining experience here was super unique because the restaurant is a historic house. I loved the elegant lighting and exquisite arts decorated the walls. It came with a cozy and classy vibe, with amazing service.

The dinner menu has a good selection of seafood, meat, and vegetables. The food was so fresh and well seasoned. We started off with a salad topped with fried oysters and she-crab soup. We ordered them as starters, and they were so thoughtful to split the portion into two smaller portions for us to share.

For my main dish, I had the caramelized Vidalia onion and sweet potatoes ravioli, and I asked for shrimps as aside. The ravioli was sweet, but not too overwhelming. I was happy that I asked for the grilled shrimps to balance the dish. The shrimp was meaty and well seasoned.

If you are looking for a nice dining experience, I recommend giving The Olde Pink House a try. Even though it was higher on the price range, but considering the fantastic setting, service, and high-quality ingredients, this restaurant was worth every dollar.

Remember to call and make a reservation at least several days before, because they are simply that popular.

Trải nghiệm ăn uống ở đây siêu độc đáo vì nhà hàng là một ngôi nhà cổ. Linh thích ánh sáng trang nhã và nghệ thuật trang trí tinh tế. Nhà hàng có sự rung cảm, ấm cúng và sang trọng, với dịch vụ nhân viên tuyệt vời.

Thực đơn bữa tối có nhiều lựa chọn về hải sản, thịt và rau. Thức ăn rất tươi và dày dặn. Chúng mình bắt đầu với món salad với hàu chiên và súp cua. Họ đã rất chu đáo khi chia một phần lớn thành hai phần nhỏ hơn để bọn mình chia sẻ.

Đối với món ăn chính, mình đã gọi món hành tây Vidalia caramel và khoai lang ravioli, và cũng gọi tôm rất đậm đà. Ravioli ngọt, nhưng không quá ngọt. Mình rất mừng vì đã yêu cầu món tôm nướng để cân bằng món ăn vì tôm nhiều thịt và được tẩm gia vị.

Nếu bạn muốn thử một trải nghiệm ăn uống tuyệt vời, Linh khuyên bạn nên thử The Olde Pink House. Mặc dù đó là giá cao, nhưng xét về bối cảnh tuyệt vời, dịch vụ và chất lượng cao, trải nghiệm đáng giá từng đồng.

Hãy nhớ gọi điện và đặt chỗ trước ít nhất vài ngày, vì đơn giản là chúng rất phổ biến.

Conclusion

Thank you for reading till the end, I hope you’re not too hungry after reading this blog. Savannah has so much to offers when it comes to food. With access to fresh ingredients and talented chefs, our food experience was memorable. I can’t wait to visit again in December for all my seafood.

Check out my previous blogs of other food destinations, from New York to Vietnam. See you in my next blog.

Cảm ơn bạn đã đọc đến cuối cùng, mình hy vọng bạn không quá đói sau khi đọc blog này. Savannah có rất nhiều thứ để cung cấp khi nói đến ẩm thực. Được tiếp cận với các nguyên liệu tươi ngon và các đầu bếp tài năng, trải nghiệm ẩm thực của mình thật đáng nhớ. Linh nóng lòng muốn ghé thăm lại vào tháng 12 để ăn nhiều hải sản hơn.

Check out các blog trước đây của tôi về các điểm đến khác, từ New York đến Việt Nam. Hẹn gặp bạn trong blog tiếp theo của Linh’s Journal.

Advertisement

One thought on “My Favorite Restaurants in Savannah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s